Näyttötutkinnot ja opiskelumuodot

NÄYTTÖTUTKINNOT

Voit suorittaa ammatillisen tutkinnon joustavasti näyttötutkintona. Osoitat tietosi ja taitosi ensisijaisesti aidoissa työelämän tuotanto- ja palvelutilanteissa. Näyttötutkinnosta (perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot) peritään tutkintokohtainen osallistumismaksu ja tutkintomaksu 58 €.

• Perustutkinto (pt) soveltuu sinulle, jos sinulla on

vain vähän tai ei lainkaan kokemusta ko. alasta

• Ammattitutkinto (at) on hyvä vaihtoehto, jos sinulla

on alan peruskoulutus (tai vastaavat tiedot) sekä alan työkokemusta.

• Erikoisammattitutkinto (eat) soveltuu sinulle, jos olet alan peruskoulutuksen jälkeen kehittänyt ammattitaitoasi ja hankkinut vankan työkokemuksen alalta.

Voit suorittaa oman alasi tutkinnon myös ilman valmistavaa koulutusta, jos sinulla on tutkintoon vaadittavat tiedot ja taidot.

OMAEHTOINEN KOULUTUS

Koulutus on tarkoitettu sekä työssäkäyville että työttömille. Työtehtävien laajentuessa, erityisosaamista tarvittaessa tai uuteen ammattiin kouluttautuessa ammatillista osaamista on mahdollista kehittää osallistumalla omaehtoiseen koulutukseen. Hakuajat, pääsyvaatimukset ja hinnat vaihtelevat koulutuksittain. Koulutukset, jotka ovat omaehtoisia tai oppisopimuskoulutuksia ovat arvonlisäverottomia.

LYHYTKOULUTUKSET

Näyttötutkintoon valmistavan koulutuksen lisäksi järjestämme eri alojen ammatillista lisä- ja pätevyyskoulutusta sekä mahdollisuuden hankkia erilaisia osaamistodistuksia (esim. hygieniaosaamistodistus, työturvallisuuskortti jne.).

OPPISOPIMUSKOULUTUS

Ammatillista perus- tai lisäkoulutusta voi hankkia myös oppisopimuksella. Suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu tällöin omalla työpaikalla. Tietopuolinen opetus oppilaitoksessa täydentää työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Näyttötutkinnosta peritään Opetushallitukselle tilitettävä tutkintomaksu 58 €, muutoin oppisopimuskoulutus on maksutonta. Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville nuorille, aikuisille ja myös yrittäjille.

TYÖVOIMAKOULUTUS

Työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Sen tavoitteena on parantaa työllistymisen tai työelämässä pysymisen mahdollisuuksia. Työvoimakoulutus soveltuu hyvin ammatinvaihtajille. Koulutukseen haetaan TE-toimiston kautta. Lisätietoja koulutuksista www.te-palvelut.fi

 

NUORTEN AIKUISTEN OSAAMISOHJELMA

20 – 29 -VUOTIAILLE

Jäivätkö opintosi kesken, puuttuuko sinulta tutkinto, etsitkö vielä unelmiesi ammattia? Jos olet 20 – 29–vuotias, vailla ammatillista tutkintoa, opiskelu on sinulle maksutonta. Ota yhteys, niin etsitään yhdessä sinulle sopivin opintopolku:

Sanna Nouko, sanna.nouko(a)fai.fi
puh. 040 3474 083

Miia Ojala, miia.ojala(a)fai.fi
puh. 040 3474 075

tai ohjaamo(a)fai.fi

 

 
 

Kysy meiltä:

Lähetä